“1ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ”

Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας ΠΕΡΣΕΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα τον 1o δρόμο τρεξίματος – Γύρο Λίμνης Πλαστήρα στην περιοχή της Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό την άθληση, την ψυχαγωγία, την ανάδειξη της φύσης, της πλούσιας βλάστησης της περιοχής και την ανάδειξη ιστορικών στοιχείων καθώς η περιοχή είναι η γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής

Κυριακή 17 Μαϊου 2020

2. Αφετηρία – Τερματισμός

Μορφοβούνι Καρδίτσας – Γενέτειρα Νικολάου Πλαστήρα

3. Στοιχεία διαδρομών

1ος Γύρος Λίμνης απόστασης περίπου 57kmΏρα Εκκίνησης: 8:00(πμ). 

Χρονικά όριο αποκλεισμού:  5 ώρες μέχρι το φράγμα (περίπου στο μέσο της διαδρομής) και 11 ώρες μέχρι τον τερματισμό.

4. Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον 1ο Γύρο Λίμνης θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

5. Διακρίσεις – Έπαθλα Επιβράβευσης

Ατομικές συμμετοχές:

Έπαθλα επιβράβευσης θα απονεμηθούν στους Τρεις (3) πρώτους της Γενικής Κατάταξης

Θα γίνουν ξεχωριστές απονομές σε άνδρες και γυναίκες.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν την διαδρομή τους, θα δοθεί αναμνηστικό έπαθλο επιβράβευσης.

Τα έπαθλα απηχούν την γενικότερη αντίληψη του δυτικού πολιτισμού για την έννοια της επιβράβευσης μιας προσπάθειας, αθλητικής ή μη.

6. Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 1ο Γύρο Λίμνης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την:

Κυριακή 30 Απριλίου 2020

εγγραφή μπορεί να γίνει από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020:

στην ηλεκτρονική δ/νση http://www.plastiraslaketrailrace.gr

7. Αντίτιμο Οικονομικής Ενίσχυσης

Το κόστος οικονομικής ενίσχυσης αναλύεται:

Γύρος Λίμνης 57km

Eγγραφή

30

Το κόστος συμμετοχής έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης προς το σύλλογο για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και γενικότερα των εξόδων των αθλητών του συλλόγου.

8. Παροχές 

Πακέτο εξοπλισμού και συμμετοχής: πρoαγωνιστικό γεύμα (αθλητικό πρωινό), Αναμνηστικό δώρο συμμετοχής, αριθμός συμμετοχής, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό έπαθλο επιβράβευσης, παροχή νερού, αναψυκτικών, σνακ και ελαφρύ γεύμα.

9. Τρόπος Καταβολής Οικονομικής Ενίσχυσης

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: στην  Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒAN: GR47 0171 2440 0062 4414 1173 331

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση.

– Καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας απευθείας στους υπεύθυνους της διοργάνωσης εφόσον πρώτα γίνει η ηλεκτρονική εγγραφή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ: Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.

10. Ιατρική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων, οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Οι ομάδες διάσωσης / πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο γεγονός για τους ευνόητους λόγους ασφάλειας, όπως και σε κάθε άλλο γεγονός αθλητικού ή μη χαρακτήρα.

11. Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.plastiraslaketrailrace.gr

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη σε αρκετά σημεία των διαδρομών.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τις εγγραφές καθώς και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αμέσως μετά το τέλος του γεγονότος έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης.

Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα της εκδήλωσης.

Η χρονομέτρηση γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

Ενστάσεις – Αποτελέσματα

Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον συμμτέχοντα αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, και μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο σταθμάρχη του σταθμού ανεφοδιασμού όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο 1ος γύρος Λίμνης δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «εκδήλωση αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, περιπατητές χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

ΚΟΡΝΙΖΙΔΗ ΕΛΕΝΗ                                       ΝΙΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

Μενού