Πώς θα έρθετε
στην λίμνη Πλαστήρα?

Από την Αθήνα, η απόσταση για την Καρδίτσα είναι 300 χλμ, και ο χρόνος διαδρομής (με αυτοκίνητο), περίπου 3 – 3.30 ώρες ενώ από τη Θεσσαλονίκη, η απόσταση είναι 200 χλμ και ο χρόνος, περίπου 2 – 2.30 ώρες. Με το τμήμα του Ε65 που δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα διαδρομή Αθήνα – Καρδίτσα δεν περιλαμβάνει το κομμάτι Λαμία – Δομοκός και είναι πλέον πολύ ποιο γρήγορη και άνετη αλλά και η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Καρδίτσα, με τις σήραγγες των Τεμπών σε κυκλοφορία δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία.

Καρδίτσα – Λίμνη Πλαστήρα

Προτείνουμε να παρακάμψετε την πόλη της Καρδίτσας και να κινηθείτε στον περιφερειακό της Καρδίτσας.

Πριν μπείτε στην πόλη της Καρδίτσας σε φωτεινό σηματοδότη θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας συνεχώς την σήμανση για το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Οποιαδήποτε ταμπέλα δείτε που γράφει ¨ΦΡΑΓΜΑ Ή ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ¨ την παρακάμπτετε(υπάρχει διπλή διαδρομή ).Μόλις βρείτε το Νοσοκομείο(θα πρέπει να είναι στα αριστερό σας) κινείστε στο ρεύμα σας και συναντάτε το χωριό Μητρόπολη (είναι το τελευταίο χωριό του κάμπου), το διασχίζετε για λίγο και παραμένετε στο ρεύμα σας (ΠΡΟΣΟΧΗ. Στον κυκλικό κόμβο μέσα στο χωριό πηγαίνετε ευθεία. ) . Βγαίνοντας από το χωριό ξεκινάει η ορεινή διαδρομή για τα επόμενα 20 λεπτά (ακολουθείτε ταμπέλες για Καλύβια Πεζούλας).

Το πρώτο ορεινό  χωριό που θα συναντήσετε στην Λίμνη είναι τα Καλύβια Πεζούλας. Το διασχίζετε ευθεία και σε λίγο θα δείτε ταμπέλα για Βοτανικό Κήπο . 

Μενού