Προκήρυξη

Plastira’s Lake Trail Run

3ος Ορεινός δρόμος

στη ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Κυριακή 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδίτσας «ΠΕΡΣΕΑΣ» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα τον 3ο Plastira’s Lake Trail Run.
Το ορεινό τρέξιμο ως δραστηριότητα δεν αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και ο όρος είναι εντελώς ανεπίσημος αλλά εκφράζει χιλιάδες ανένταχτους Έλληνες πολίτες και αποτελεί όρο συνεννόησης μιας ολόκληρης κοινότητας. Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος ως δραστηριότητας, την ανάδειξη της φύσης της περιοχής σας, όπως και την ανάδειξη ιστορικών/πολιτιστικών στοιχείων, εφόσον φυσικά υφίστανται. Δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.
.
Ο δρόμος τρεξίματος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
.
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Δρόμου τρεξίματος : Κυριακή 7 Απριλίου 2019
.
2. Αφετηρία – Τερματισμός: Βοτανικός Κήπος -Νεοχώρι Λίμνη Πλαστήρα
.
3. Στοιχεία:
.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει 2 διαδρομές
.
α)Plastira’s Lake Trail Run περίπου 20.000μ (815μ υψομετρ.) – Ώρα Εκκίνησης:11:00(πμ)
β)Plastira’s Lake Run περίπου 10.000μ.– Ώρα Εκκίνησης:11:15 (πμ)
.
Οι διαδρομές της εκδήλωσης δεν έχουν μήκος όσο καμία από τις αναγνωρισμένες αποστάσεις των αθλημάτων στίβου.
.
4. Δικαίωμα Συμμετοχής
.
– Για να συμμετάσχει κάποιος στο Plastira’s Lake Trail Run 20.000μ , θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και στο Plastira’s Lake Run 10.000μ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.
.
5. Διακρίσεις – Έπαθλα – Ηλιακές κατηγορίες
.
Ατομικές συμμετοχές:
Έπαθλα επιβράβευσης θα δοθούν στους:
  • Τρεις (3) πρώτους της Γενικής Κατάταξης (10.000μ-20.000μ)
  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας από έως 29 (10.000μ-20.000μ)
  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 30-39 (10.000μ-20.000μ)
  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 40-49 (10.000μ-20.000μ)
  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 50+ (10.000μ-20.000μ)
– Θα γίνουν ξεχωριστές επιβραβεύσεις σε άνδρες και γυναίκες.
– Οι δρομείς που θα επιβραβευτούν στην γενική κατηγορία δεν θα επιβραβευτούν και στην ηλικιακή τους κατηγορία.
.
Ομαδικές συμμετοχές:
– Θα επιβραβευθεί ο σύλλογος με την μεγαλύτερη συμμετοχή.
.
Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν, θα επιβραβευτούν με αναμνηστικό έπαθλο.
.
Τα έπαθλα των πρώτων, απηχούν την γενικότερη αντίληψη του δυτικού πολιτισμού για την έννοια της επιβράβευσης μιας προσπάθειας, αθλητικής ή μη.
.
6. Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις για τον 3ο Plastira’s Lake Trail Run 20.000μ και Plastira’s Lake Run 10.000μ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί (με την κατάθεση της αντίστοιχης οικονομικής ενίσχυσης) έως την:
Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

– εγγραφή μπορεί να γίνει:

στην ιστοσελίδα μας http://www.plastiraslaketrailrace.gr

7. Αντίτιμο οικονομικής ενίσχυσης
/
Το κόστος οικονομικής ενίσχυσης ανά δρόμο να αναλύεται παρακάτω

α. Plastira’s Lake Trail Run 20.000μ

Ατομική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή (5 ατόμων και άνω)

12€

10€

β. Plastira’s Lake Run 10.000μ

Ατομική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή (5 ατόμων και άνω)

10€

8€

*Οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής κατηγορίας του Plastira’s Lake Trail Race 2018 (στα 10χλμ και στα 20χλμ) μπορούν να γραφτούν  χωρίς οικονομικό κόστος*

Το κόστος συμμετοχής έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και γενικότερα των εξόδων του συλλόγου.

8. Παροχές
Πακέτο αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής: Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό έπαθλο επιβράβευσης, παροχή νερού, αναψυκτικών, σνακ και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό
.
9. Τρόποι Πληρωμής
– Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό: στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒAN: GR47 0171 2440 0062 4414 1173 331
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση.
.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.
.
10. Ιατρική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων, οφειλόμενα σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Οι ομάδες διάσωσης / πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο γεγονός για τους ευνόητους λόγους ασφάλειας, όπως και σε κάθε άλλο γεγονός αθλητικού ή μη χαρακτήρα.
.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων , οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν δρομέα να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι δρομείς είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των δρομέων , οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
.
11. Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.plastiraslaketrailrace.gr
– Χιλιομετρικές Ενδείξεις
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη σε αρκετά σημεία των δρόμων.
– Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης/Αποκλεισμού
– Χρονικό όριο αποκλεισμού υπάρχει μόνο για τον δρόμο των 20 χλμ και είναι οι 4 ώρες (λήξη 15:00).
– Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
.
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τις εγγραφές καθώς και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αμέσως μετά το τέλος του γεγονότος έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης.
.
Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες , θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα της εκδήλωσης. Οι δρομείς που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.
.
Η χρονομέτρηση γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλούμενων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.
– Ενστάσεις – Αποτελέσματα
.
Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον δρομέα αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, και μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο σταθμάρχη του σταθμού ανεφοδιασμού όπου έλαβε χώρα το συμβάν.
.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός πέντε εργασίμων ημερών.
.
Ο Plastira’s Lake Trail Run δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης!
Μενού