Προκήρυξη

4ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ”

Κυριακή 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας ΠΕΡΣΕΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα τον 4o ορεινό δρόμο τρεξίματος στην περιοχή της Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα με την ονομασία Plastiras Lake Trail Run.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό την άθληση, την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη της φύσης, της πλούσιας βλάστησης της περιοχής και την ανάδειξη ιστορικών στοιχείων καθώς η περιοχή είναι η γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα στρατιωτικού και πολιτικού Νικόλαου Πλαστήρα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

2. Αφετηρία – Τερματισμός

Βοτανικός Κήπος Λίμνης Πλαστήρα

3. Στοιχεία διαδρομών

α)Plastiras Lake Trail Run περίπου 20.000μ /815μ υψομετρικά. – Ώρα Εκκίνησης:11:00(πμ)

β)Plastiras Lake Run περίπου 10.000μ. – Ώρα Εκκίνησης:11:15 (πμ)

4. Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στο Plastiras Lake Trail Run 20.000μ , θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και στο Plastiras Lake Run 10.000μ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.

5. Διακρίσεις – Έπαθλα Επιβράβευσης – Ηλικιακές κατηγορίες

Ατομικές συμμετοχές:

Έπαθλα επιβράβευσης θα απονεμηθούν:

  • Τρεις (3) πρώτους της Γενικής Κατάταξης (10.000μ-20.000μ)

  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας από έως 29 (10.000μ-20.000μ)

  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 30-39 (10.000μ-20.000μ)

  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 40-49 (10.000μ-20.000μ)

  • Τρεις (3) πρώτους ηλικίας 50+ (10.000μ-20.000μ)

– Θα γίνουν ξεχωριστές απονομές σε άνδρες και γυναίκες.

– Οι αθλητές και αθλήτριες που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία δεν θα επιβραβευτούν και στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Ομαδικές συμμετοχές:

– Θα βραβευθεί ο σύλλογος με την μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν την διαδρομή τους, θα δοθεί αναμνηστικό έπαθλο

Τα έπαθλα απηχούν την γενικότερη αντίληψη του δυτικού πολιτισμού για την έννοια της επιβράβευσης μιας προσπάθειας, αθλητικής ή μη.

6. Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Plastira’s Lake Trail Run 20.000μ και Plastira’s Lake Run 10.000μ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την:

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

εγγραφή μπορεί να γίνει από την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020:

στην ηλεκτρονική δ/νση http://www.plastiraslaketrailrace.gr

7. Αντίτιμο Οικονομικής Ενίσχυσης

Το κόστος οικονομικής ενίσχυσης ανά διαδρομή αναλύεται στους παρακάτω πίνακες:

α. Plastira’s Lake Trail Run 20.000μ

Ατομική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή (για συλλόγους >5 άτομα)

12€

10 €

β. Plastira’s Lake Run 10.000μ

Ατομική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή (για συλλόγους >5άτομα)

10€

8€

Το κόστος συμμετοχής έχει χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης προς το σύλλογο για την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης και γενικότερα των εξόδων των αθλητών του συλλόγου.

Μέρος των εσόδων θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

8. Παροχές

Πακέτο εξοπλισμού και συμμετοχής:Αναμνηστικό δώρο συμμετοχής, αριθμός συμμετοχής, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό έπαθλο επιβράβευσης, παροχή νερού, αναψυκτικών, σνακ και ελαφρύ γεύμα.

9. Τρόπος Καταβολής Οικονομικής Ενίσχυσης

Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒAN: GR47 0171 2440 0062 4414 1173 331

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την απόσταση.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:Ακυρώσεις συμμετοχών δε γίνονται δεκτές ούτε επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.

10. Ιατρική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας των συμμετεχόντων,

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη, οι δε ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Οι ομάδες διάσωσης / πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο γεγονός για τους ευνόητους λόγους ασφάλειας, όπως και σε κάθε άλλο γεγονός αθλητικού ή μη χαρακτήρα.

11. Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:http://www.plastiraslaketrailrace.gr

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη σε αρκετά σημεία των διαδρομών.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τις εγγραφές καθώς και την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων αμέσως μετά το τέλος του γεγονότος έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης.

Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών την ήμερα της εκδήλωσης.

Η χρονομέτρηση γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των συμμετεχόντων στο γεγονός. Επίσης για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, αυτοί φορούν αριθμούς αναγνώρισης.

Ενστάσεις – Αποτελέσματα

Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός 15 λεπτών από τον τερματισμό, μόνο απ’ τον συμμτέχοντα αυτοπροσώπως, εγγράφως σε κάποιο από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, και μετά από επικοινωνία με τον υπεύθυνο σταθμάρχη του σταθμού ανεφοδιασμού όπου έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο Plastiras Lake Trail Run δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «εκδήλωση αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται όμως σε αθλητές αλλά σε αθλούμενους φυσιολάτρες, περιπατητές χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος.

Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γεν. Γραμματέας

ΚΟΡΝΙΖΙΔΗ ΕΛΕΝΗ                                       ΝΙΝΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

Μενού